Keukens Breda informatie

keukens breda informatieKeukens Breda informatie. Breda is een van de grootste steden van Noord Brabant en staat zelfs in de top 10 grootste plaatsen in Nederland. De stad heeft naast een gezellige binnenstad erg veel keukenzaken. Hierdoor trekken vele groepen mensen die op zoek zijn naar een nieuwe keuken naar Breda.

Historie Breda

Breda is een stad die vroeger al belangrijk was in de regio. Niet voor niets is de stad de oude hoofdstad van de Baronie van Breda (historisch stuk land rondom Breda, eigendom van de heren van Breda) welke tot de bekendste baronie’s van Nederland behoorden.

In het historische centrum zijn verschillende bekende gebouwen gehuisvest zoals de vele kerken, het Begijnhof, begraafplaatsen, molens, musea en het oude stadhuis.

In de tweede wereldoorlog lag de plaats strategisch op een punt dat ze ten prooi konden vallen aan oprukkende Duitsers en Fransen. Daarom is er door de burger heer het signaal gegeven de stad te evacueren wat ook bekend staat als ‘De Vlucht’.

Breda tegenwoordig

De populatie in de stad ligt rond de 150.000 inwoners wat Breda een van de grotere steden in Nederland maakt. De bruisende binnenstad van Breda is uitgeroepen tot uitgaansstad van het jaar en is derde geworden als meest gastvrije stad van Nederland.

In de directe omgeving zijn een aantal natuurgebieden te vinden. In de stad is Park Valkenberg bekend vanwege zijn omvang en omdat het een oude tuin van een kasteel is geweest.

Op sportgebied kent de stad de voetbalclub NAC (Noad Advendo Combinatie) met een stadion waar 19.000 voetbalsupporters in passen.

Bezienswaardigheden Breda

Breda kent een aantal bijzondere bezienswaardigheden waar u als u naar Breda gaat voor een keuken, zeker ook even een kijkje moet nemen. Een voorbeeld hiervan is de Antonius Kathedraal. Het is een zeer bijzondere kerk die gewijd is aan de heilige Antonius van Padua. Het valt onder het type “Waterstaatkerk”.

Keukens Breda informatie

In de loop der jaren zijn er diverse bedrijven in Breda gevestigd. Industriële bedrijven die lucifers, bier, etenswaren, snoep en ijzer maken, zijn hier een kleine 2 eeuwen geleden gevestigd. Tegenwoordig kent Breda een ruim aanbod met andere bedrijven, waaronder erg veel keukenzaken.

Niet voor niets trekken potentiële keukenkopers naar Breda om zich daar te oriënteren op het kopen van een nieuwe keuken.

Keukeninspiratie opdoen? Bestel gratis keukenbrochures en ontvang ze gratis thuis. Op zoek naar goedkope keukens in Breda? Bekijk hier de momenteel voordeligste >>> keuze.